Българска делегация, ръководена от премиера Кирил Петков, пристигна в Украйна. Заедно

...
Българска делегация, ръководена от премиера Кирил Петков, пристигна в Украйна. Заедно
Коментари Харесай

Българската делегация в Украйна: Потресаващи гледки и притихнал ад

Българска делегация, ръководена от премиера  Кирил Петков , дойде в Украйна . Заедно с министър-председателя са министърът на защитата Драгомир Заков , народните представители Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов, представителят на кабинета Лена Бориславова и шефът на „ Ситуационен център “ към Министерство на външните работи Антон Марков

В Киев българският министър-председател организира среща с президента на Украйна Володимир Зеленски , след което двамата ще дадат взаимна конференция. 
 БГНЕС

Преди това делегацията посети градовете Бородянка, Буча и Ирпин , където представителите на българската страна се срещнаха с вредите и разрушенията.

" В момента се намираме в един квартал, в който има погребани 97 човека зад една черква. Сред тях има и дами, и деца. Едно е да приказваме за това по новините и в Народното събрание, друго е, когато сме стъпили на място, на което са се случвали тези ужасяващи актове на експанзия. На такова място човек изгубва политическото говорене, усеща човешката покруса ", по този начин разказа гледката от Буча Петков.
 БГНЕС
" Виждаме цялостен смут. Каква военна интервенция, когато се унищожават домовете на мирни жители?  Не можем да кажем " тук някакви хора умират, само че това нас не ни интересува ", съобщи той пред публицисти. 

" Като част от демократичния свят би трябвало да имаме ясна позиция. От " Продължаваме промяната " декларирахме ясно, че ще гласуваме " за " военна поддръжка на Украйна  и ще продължим филантропичната си поддръжка ", акцентира Петков и изрази вяра идната седмица българският парламент да вземе решение да изпрати военна помощ на Украйна.
 БГНЕС
" Това тук даже не е въпрос на коалиция, това е въпрос на човешки ценности и е време България да се сплоти към човешките полезности ", безапелационен бе Петков.

На въпрос подготвени ли са от Политическа партия да създадат това гласоподаване за военната помощ за Украйна, в случай че цената е да падне кабинетът, той съобщи: " Всеки приказва за рухване на този кабинет, откогато той потегли. Както виждате не е паднал и не мисля, че ще падне ".

Запитан какво ще каже на Зеленски, Петков съобщи: " Ще му кажа, че България няма да бъде безучастна в тази покруса ".
 БГНЕС


" Гледките са потресаващи ". Това съобщи от град Бородянка началникът на кабинета " Петков "   Лена Бориславова , част от българската делегация, която е на посещаване в Украйна.

" Намираме се в притихналия пъкъл, аз по този начин го дефинирам, тъй като под нас са заровени хора като нас, човешки ориси, които не са си представяли, че това може да се случи в 21 век. Това са хора, които са родени тук, възпитавани тук, които са се образовали, които са развивали лично бизнес, който следя с очите си по какъв начин е погубен. Наистина смълчан аз, за жалост, за страна, която е част от Европа. Това съобщи от Украйна Станислав Балабанов от „ ИТН ”, който също е част от българската делегация в Украйна. 

На въпрос дали в пленарната зала „ ИТН ” ще поддържа военната помощ за Украйна под формата на оръжия, Балабанов отговори: " В пленарната зала аз постоянно съм призовавал за единна позиция, колкото по-голямо е болшинството, толкоз по-добре. Тук не би трябвало да се разделяме на съдружни сътрудници и на опозоция, тук би трябвало да имаме единна позиция и се надявам каквото и да реши пленарната зала, да е с оптимално доста болшинство ".



„ Ужасяващо е това, което виждам и не мога да си обясня. ..и локалните хора, с които разговаряхме не могат да си обяснят за какво се прави това нещо “, заяви ген. Атанас Атанасов и сподели: „ Много съм разчувствуван, скърбя, само че аз съм сензитивен човек. Моето чувство е, че Путин желае да спре европейския избор на Украйна. Страхува се от това, че Европа идва по-близо до Русия, не знам “, сподели още Атанасов. 

Той и зрази убеденост, че „ без значение от крамолите, които съществуват в българския политически живот, българският парламент ще направи цивилизационният избор и ще поддържа жертвата в тази ситуация, която е Украйна. 100% съм сигурен в това “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР